Training Essential Golf

essential golfGolf is een eerlijk spel: Waar de bal ligt na je slag, vertelt je hoe de samenwerking was tussen willen en doen op het moment dat je bal raakte.

Voor golfers die snappen dat verbetering van het spel niet zit in ieder jaar een nieuwe driver kopen of omstandigheden de schuld geven van een matige ronde, ontwikkelde Rob de Best de belevenis van een individuele er-direct-mee-aan-het-werk-shop Essential Golf. In deze sessie is de aandacht volledig gericht op wat u wel kunt doen waardoor het resultaat van uw slag meer in overeenstemming is met uw oorspronkelijke idee.

De principes van Essential Golf zijn eenvoudig aan te leren, waarbij uit praktische ervaring blijkt dat ongeacht het spelniveau (van bijna GVB tot en met pro) het resultaat aanzienlijk verbetert.

U bent van harte uitgenodigd om een afspraak maken met Rob de Best om de locatie afstemmen voor een individuele sessie van ongeveer anderhalf uur of voor de verzorging van een clinic Essential Golf voor uw team of bedrijfsevent

Toelichting: Golf is als spel vergelijkbaar met het willen van je droomhuis: het ideale resultaat. Als toekomstig bewoner van je droomhuis, leg je de architect uit hoe je het voor je ziet. De afstemming over het ideale plaatje en vervolgens gaat de aannemer aan de slag. Als iedereen precies doet wat je gevraagd hebt, is je droomhuis een realiteit geworden. Wonen in je droomhuis betekent ervaren hoe het is. Alleen maar denken aan je droomhuis, levert weinig beschutting op.

Als in de metafoor van het huis, spelen drie aspecten een rol:

  • Wat wil je straks ervaren? Hoe ziet het ideale plaatje er uit?
  • De vertaling jouw wensen door de architect naar de bouwtekening.
  • De competentie van de aannemer.

Uit de praktijk van alledag blijkt dat samenwerking tussen opdrachtgever, architect en aannemer bij de bouw van een echt huis, niet altijd even vlekkeloos verloopt. Bij golf is dit zo mogelijk nog lastiger omdat je alle drie de rollen zelf moet spelen. De communicatie tussen wat je wilt, hoe je het bedenkt en wat je lijf vervolgens uitvoert, hapert nog wel eens. Met als gevolg dat je je bal op een heel andere plaats terug vindt dan waar het je het bedacht had. De mate van samenwerking tussen fysiek en mentaal blijkt meer bepalend dan de kwaliteiten van deze onderdelen apart. Met de meest uiteenlopende gevolgen, zoals:
Wel de bal in het water zien landen terwijl dat niet de bedoeling was

  • De afslag op de eerste hole verprutsen, vooral ook bij veel belangstellenden
  • De beslissende putt van minder dan een meter, net niet zien vallen
  • Een matige afslag willen goedmaken met de volgende slag
  • Spookholes, waar het altijd mis lijkt te gaan
  • Denken dat er iets mis is met de swing of grip waardoor de Wet van Behoud van Ellende in werking treedt.
  • Onverklaarbare afzwaaiers links of rechts, terwijl het die dag toch zo lekker ging
  • et cetera

Uit het onderzoek door Rob de Best, dat in 2006 leidde tot publicatie van het boek Essential Golf blijkt dat de architect, de aannemer en de toekomstige bewoner het lastig vinden om zich niet met elkaars werk te bemoeien. Dat de principes van Essential Golf door de baan resultaat hebben, is ruimschoots bewezen. Ook zijn er mensen die bevroeden dat er een sterke relatie bestaat tussen hoe zij het golfspel benaderen en hoe zij met alle andere processen in hun leven omgaan. Doordat zij er achter komen dat een verbetering van hun golfproces ook een verbetering laat zien in hun proces als leidinggevende, account-manager, consultant, …, mens, in welke rol dan ook.

Call Now Button