Golf !

essential golfGolf is niet moeilijk. Het is alleen maar heel moeilijk om het eenvoudig te houden.

Ongeacht of je nu handicap 54 of 0 speelt. Je hebt inmiddels de ervaring dat er momenten zijn dat alles ‘als vanzelf’ gaat en dan ineens lijkt niets meer te lukken. Zolang je in de ‘flow’ bent, is er niets aan de hand, maar dan ineens…

Wat er mis gaat is dat ‘denken’ en ‘doen’ ineens niet meer synchroon lopen. Afhankelijk van iemands temperament en karakter levert dat dan een voorspelbare verandering in de beleving van het spel op. Waar nog geen minuut geleden nog werd genoten, is er nu ineens frustratie, ergernis, onzekerheid, twijfel of wat dan ook. Zeker als de wanhoopskreet “wat doe ik verkeerd?!” als een vraag om advies wordt gezien en conform regel 8.1 twee strafslagen oplevert.

Golf is bij uitstek dat ‘spelletje’ waarbij de samenwerking tussen fysiek, mentaal en emotie essentieel is. Een (tijdelijk) gebrek aan die samenwerking wordt onmiddellijk duidelijk doordat ‘de bal iets anders doet dan je wilde’, terwijl je niet hebt gezien waardoor. Zodra emoties een rol gaan spelen, heeft dit een onmiddellijk effect op de werking van de spieren en al snel treedt de Wet van behoud van Ellende in werking: niets lijkt meer te lukken.

Nogmaals, zolang je in de ‘flow’ zit gaat alles als vanzelf. Gelukkig blijkt het ook mogelijk om die staat zo goed als na te bootsen, waardoor emoties weer neutraal worden en het denken het lijf niet langer belemmerd om te doen wat het kan. Met als bijwerking dat terug in de flow steeds gemakkelijker wordt.

De bal is eerlijk, deze laat precies zien hoe de samenwerking tussen denken en doen was op het moment van impact. Ook het verbeteren van de samenwerking tussen denken en doen is een vaardigheid. Deze is voor vrijwel iedereen binnen een uur aan te leren en direct daarna toepasbaar.

Ervaar het zelf. Voor de mogelijkheden van een privé sessie of een clinic bel je Rob de Best rechtstreeks op 0653266360

De methode is gebaseerd op de principes van Essential Golf en zijn eenvoudig aan te leren. Uit praktische ervaring blijkt dat ongeacht het spelniveau (van bijna GVB-er tot en met pro) het resultaat aanzienlijk en blijvend verbetert. Het boek verscheen in 2006 bij uitgeverij Synthese en is inmiddels uitverkocht. 

[facebook] [retweet]

 

 

 

 

Call Now Button