The Good Life

Programma ‘The Good Life’ vrijdag 14 april a.s.

1400h:   Ontvangst met een Haags bakje

1430h:   Stiltewandeling (maar dan net even anders) van ongeveer 1,5 uur (8 km)

1600h:   Aankomst bij de meest relaxte strandtent van Den Haag

Tijd voor een borrel met verdere kennismaking, het paasverhaal en diner.

19.30h:  Huiskamerbijeenkomst waar kennis en kunde gedeeld wordt in de vorm van theorie afgewisseld met oefeningen.

Je bepaalt zelf wanneer je instapt. Je kunt ook alleen mee wandelen of alleen s’ avonds meedoen.  Borrel en het diner (de keuken is goed en biologisch verantwoord) zijn voor eigen rekening.

Na aanmelding per telefoon of per mail ontvang je de details over de locatie. Voor de huiskamerbijeenkomst is de ruimte beperkt voor maximaal 10 deelnemers, dus wees er snel bij!

 

Good Friday – The start of The Good Life

Vrijdag 14 april is de start van een nieuwe setting van wat voorheen “de studiegroep” heette. Al sinds 2004 is dit de plaats om gelijkgestemden te ontmoeten, een plaats waar je welkom bent als je “aan je zelf wilt werken” en een plaats om jezelf te ontmoeten. Het bestuderen van de filosofische traditie van de Vierde Weg staat centraal. Waar de fakir, de monnik en de yogi de ‘gewone wereld’ buitensluiten, is het karakteristiek voor de Vierde Weg om juist het ‘gewone’, dagelijkse leven als oefenmateriaal te leren gebruiken. In het leven, maar niet van het leven. The Good Life… adequaat kunnen omgaan met alle aspecten van wat de buitenwereld aan je vraagt, kunnen genieten van de goede dingen des levens en tegelijkertijd het goed hebben in je binnenwereld.

Buitenwereld en binnenwereld. Tastbaar en ontastbaar, al zal niemand het bestaan van zijn eigen binnenwereld kunnen ontkennen. Onze binnenwereld bepaalt welke betekenissen we geven aan de omstandigheden in de buitenwereld, wat we aangenaam vinden en wat we onaangenaam vinden. Dit geldt zowel voor ‘global events’ waar we een mening over hebben, maar het betreft primair al de mensen om ons heen en onze dagelijkse omstandigheden.

Sommige mensen zoeken hun heil vrijwel volledig in de buitenwereld: gericht op comfort, status, gemak en/of materiële rijkdom. Anderen zoeken hun heil vrijwel volledig in de binnenwereld: zij kiezen voor een ‘spiritueel bestaan’. Weer anderen kiezen voor en/en. Zij zoeken naar een manier van leven waarin ze het goed hebben in de buitenwereld én in hun binnenwereld. Zij zoeken naar The Good Life in zowel de breedst mogelijke en in de diepst mogelijke betekenis van zowel ‘good’ als ‘life’.

Gelukkig in je binnenwereld en gelukkig met je bestaan in de buitenwereld. Dat kan! Als je dat wilt leren of je er verder in wilt bekwamen, ben je van harte welkom! Op de vrijdagavonden in de oneven weken van dit jaar, zetten we graag de deur open.

Na 14 april gaat het verder. De (huiskamer)bijeenkomsten zijn in principe tweewekelijks.

Call Now Button